Zakaj ravno mi?

 • med sabo primerjajte cene in poiščite najcenejšo ponudbo za ustanovitev podjetja
 • z 1 povpraševanjem prejmite do 10 neobvezujočih ponudb
 • prihranite svoj dragoceni čas, saj ponudbe prejmete že v nekaj urah

 

In zakaj ustanovitev podjetja preko agencije?

 • ker ne potrebujete 7.500 € ustanovnega kapitala
 • ker je ustanovitev podjetja ali prepis opravljen v 48 urah
 • ker vso dokumentacijo za vas pripravi agencija, vi opravite samo podpis pri notarju
 • ker z našim kuponom privarčujete 200€

Izpolnite obrazec in brezplačno prejmite do 10 ponudb.

 

Ime in priimek

Elektronska pošta, kamor pošljemo ponudbe

Telefonska številka (maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti podjetje?

Dodatne opombe pri ustanovitvi podjetja

 

Ustanovitev podjetja je za tiste, ki imajo nekaj podjetništva v sebi odlična odločitev. Vsak človek ima v sebi nekaj ustvarjalnosti in želje po samo ustvarjanju. Ste kdaj pomislili, da bi pustili svojo redno zaposlitev in se preizkusili na lastni podjetniški poti? Imate morda idejo, ki bi jo radi iz svojih misli prenesli v realni svet in z njeno pomočjo nekaj tudi zaslužili? Ste oseba, ki ima rada nadzor nad vsem, kar se dogaja okoli vas? Imate občutek, da bi bili dober vodja in da bi lahko delo dobro organizirali? V kolikor ste na vsaj nekaj izmed naštetih vprašanj odgovorili pritrdilno ste lahko prepričani, da ste na napačni poti v kolikor niste na svoji lastni, podjetniški!

Kdo je primeren za bodočega podjetnika?

Vsak, ki si tega seveda želi. Želja je prav na vsakem področju v življenju ključnega pomena, da smo ljudje sploh sposobni misliti o stvareh, ki jih nimamo in ki jih morda ne bomo nikoli imeli. Ustanovitev podjetja veliko ljudem predstavlja željo, toda ne po tem, da bi bili lastniki svojega lastnega podjetja, pač pa je želja običajno po tem, da bi lahko svoje zamisli pretvorili v stvarnost, da bi lahko na trgu predstavili svojo idejo in z njo tudi nekaj zaslužili. Tisti najbolj uspešni podjetniki so uspeli zato, ker so sledili svoji ideji in želji, da jo spravijo na svet. Niso uspeli zato, ker so sledili mastnim zaslužkom, pač pa zato, ker so želeli na trg lansirati nekaj novega, drugačnega. V kolikor se najdete v zgoraj napisanem, potem nadaljujte z branjem, saj bomo v nadaljevanju navedli nekaj prvih korakov, ki jih morajo mladi podjetniki narediti, preden lahko začnejo svoje zamisli pretvarjati v realnost.

ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja po korakih


 
1. KORAK

Preden pride na vrsto ustanovitev podjetja je potrebno imeti idejo in željo, da nekaj ustvarimo. Ideja je torej tisto, kar je ključnega pomena, tako, da je v razvoj in nastanek le te potrebno vložiti veliko časa in truda, da na koncu resnično dobimo nekaj, kar bo trg potreboval. Kasneje, ko imamo izbrano idejo lahko pričnemo postopek ustanovitve podjetja, ki ga lahko opravite na več načinov:

 1. Najamete lahko strokovnjaka, ki bo vaš zastopnik in bo podjetje ustanovil veliko hitreje, kot bi to storili sami.
 2. Podjetja dejansko ni potrebno ustanavljati, saj lahko kupite že obstoječe podjetje, kar vam bo prav tako omogočilo, da boste začeli uresničevati svoje želje v najkrajšem možnem času.
 3. Sami se lahko podamo in opravimo vse potrebno za ustanovitev podjetja.
 4. Ustanovitev podjetja s pomočjo drugega podjetja, ki se s tem profesionalno ukvarja.

 
2.KORAK

Preden je ustanovitev podjetja sploh mogoča, se je potrebno vprašati kakšno pravnoorganizacijsko obliko podjetja bi radi imeli. Seveda tukaj ni vprašanje kaj bi radi imeli, pač pa je vprašanje kakšno pravnoorganizacijsko obliko podjetja potrebujemo oziroma katera izmed njih nam bo prinesla največ koristi. Pri tej odločitvi vam lahko pomaga neko merilo, ki ga lahko imenujemo merilnik odgovornosti. V kolikor se prejšnji stavek zdi nekoliko čuden, bomo v naslednjih nekaj stavkih razložili kaj smo imeli v mislih. Torej, ko se odločate za ustanovitev podjetja je dobro vedeti koliko odgovornosti ste pripravljeni prevzeti nase, saj bo to precej vplivalo na vašo izbiro pravnoorganizacijske oblike, saj vsaka izmed njih prinaša nekoliko drugačne odgovornosti lastnikov podjetja.

 

Kakšni so pogoji za ustanovitev podjetja?

O tem je vsekakor premalo govora! Vsak preprosto ne more postati podjetnik, velikokrat pa je za to vzrok nečista preteklost, ki nekaterim žal preprečuje, da bi se lahko podjetno udejanjili. V primeru, da ste na FURS-u navedeni kot neplačnik ali dolžnik ne boste morali ustanoviti svojega lastnega podjetja, kar je seveda tudi razumljivo. V kolikor imate preteklost, ki ni ravno najbolj sijoča, potem se znajo pri ustanovitvi podjetja pojaviti določene težave.

Za postopek ustanovitve podjetja potrebujete osebni dokument, saj je brez njega nemogoče dokazati, da ste res oseba za katero se izdajate.

V kolikor se odločate za ustanovitev podjetja d.o.o. je potrebno imeti vsaj 7.500€ začetnega kapitala, saj v nasprotnem primeru ustanovitev podjetja d.o.o. ne bo mogoča.

Zakaj ustanoviti podjetje?

No, pa je prišlo na vrsto eno najbolj pomembnih vprašanj, ki si jih postavlja veliko bodočih podjetnikov. Zakaj neki ustanoviti svoje podjetje? Preprost oziroma univerzalen odgovor na to vprašanje seveda ne obstaja in tudi prav je tako, saj imajo prav vsi bodoči podjetniki svoje lastne cilje in cilji vseh, se med seboj lahko močno razlikujejo. Vsak posameznik, ki razmišlja o ustanovitvi podjetja mora na to vprašanje odgovoriti sam. Vsak se mora zavedati razloga, zakaj se je odločil za odprtje podjetja.

 

Nekaj najbolj pogostih razlogov, ki jih poznamo:

 1. Želja po samostojnem ustvarjanju
 2. Želja po samostojnem delu
 3. Dodaten zaslužek
 4. Interes za delo
 5. Življenjska poslovna priložnost

 

Seveda bi seznam lahko podaljšali še za nekaj 10 primerov, toda menimo da to ni potrebno, saj resnično vsak pri sebi ve, zakaj ga ustanovitev podjetja zanima in prav je, da sledite svoji intuiciji, željam in potrebam, saj vas bodo le te kaj kmalu pripeljale na vaš cilj. Nekateri za to porabijo leta, nekateri desetletje, spet drugi pa samo nekaj mesecev ali dni. Najpomembnejše je, da preprosto ne obupate!